Heroïsch Harlingen

Blog van Marion‘s Mood

’because I love to share’

De mooiste bed & breakfast van Nederland vind je in Harlingen. De opening van b&b NRDRHVN91 was voor mij een goede aanleiding om er een weekend naar toe te gaan. Rianne Landstra is een bekend interieurstyliste (zij werkte o.a. voor Résidence, Elegance, Elle Decoration, EH & I). Zij trok eind vorig jaar de stoute schoenen aan door haar prachtige huis in Amsterdam te verkopen en een monumentaal pand aan de Noorderhaven in Harlingen te betrekken. De verbouwing van haar huis is nog in volle gang, maar het short stay appartement is sinds kort klaar. Het is een vrijstaand huisje met eigen ingang en tuin. Beneden vind je een kitchenette met alle mogelijke keukenapparatuur die je voor een kort verblijf nodig kan hebben, een kleine zitkamer en een prachtige douche en wc. Als je het trapje opgaat kom je in de ruime slaapkamer met een heerlijk bed met linnen beddengoed. De inrichting is zeer smaakvol in haar favoriete kleuren zwart, wit en grijs; de combinatie van moderne en vintage meubels geeft het huisje een frisse eigentijdse uitstraling.

Voor meer informatie b&b: NRDRHVN91
Meer informatie over Rianne: riannelandstra.nl

Woonruimte Harlingen Shortstay

Prachtige ijzeren deur naar….

…de douche en wc.

Trapje op en dan…

…lekker slapen.

Heerlijk slapen in Harlingen

Het minihuisje met gebruik van de tuin…

Heerlijk vertoeven in Harlingen

…en eigen ingang.

Tijdens een wandeling langs de haven zie je prachtige panden

Het minimum verblijf in NRDRHVN91 is twee nachten. Dat is een goed excuus om een mini vakantie in eigen land te plannen. In Harlingen zelf kan je gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Tijdens een wandeling langs de haven zie je prachtige panden die mooi zijn opgeknapt. Ook kan je je natuurlijk verlekkeren aan de prachtige oude tjalken die er liggen. Er zijn leuke winkels, o.a. Koks & Keukenmeiden (kookwinkel) en Binnen en Buiten (een moderne winkel van sinkel voor alles wat je binnen en buiten nodig zou kunnen hebben, of niet) en genoeg goede restaurants:

Eetcafé Nooitgedagt

Dit restaurant is gevestigd in een van de mooiste panden van het centrum van Harlingen.
Het is van oorsprong een wijnpakhuis uit 1647, veel van de details uit die tijd zijn nog zichtbaar in de inrichting: een combinatie van industriële objecten en andere oude elementen. Ze zijn de hele dag open voor lunch, koffie, borrel en diner. En oh oh oh, wat een aardige mensen in de bediening! Zodra je gaat zitten wordt er een grote fles water op tafel gezet (en daar wordt niets voor gerekend!) We aten er ongecompliceerde gerechten, die gewoon goed waren bereid. En zo hoort het. Van insiders hoorden we dat dit eetcafé ‘the place to be’ in Harlingen is!

Voor meer informatie: Eetcafé Nooitgedagt
Dit vinden anderen ervan: Tripadvisor

De prachtige oude gevel.

Beetje geschiedenis.

Een no nonsense interieur.

Salade met warm gerookte zalm.

De achterkant van ‘t Havenmantsje.

Restaurant ‘t Havenmantsje

Wil je een culinaire avond beleven dan ben je bij chef Marco Poldervaart aan het goede adres. Als je richting haven loopt kan je het monumentale pand echt niet missen. Met heel wat bloed, zweet en overtuigingskracht heeft hij het voor elkaar gekregen dit pand om te toveren tot een restaurant waar de sterren van de hemel worden gekookt. Aanrader!

Voor meer informatie: Restaurant ‘t Havenmantsje
Dit vinden anderen ervan: Tripadvisor

Brood en…

Mondvermaakje 1: ijshoorntje van kalfspaté.

Mondvermaakje 2: oestermojito met een emulsie van gember.

Mondvermaakje 3: kokossoepje met gember en paddestoelen.

Mondvermaakje 4: spring roll met Vietnamese saus.

Voorgerecht: makreel ceviche.

Hoofdgerecht: op de huid gebakken kabeljauw met truffelaardappel en romige emulsie.

Dessert: cheese please!

We gaan de goede kant op.

Wil je je verblijf bij NRDRHVN91 combineren met een dagje Vlieland? Boek dan op tijd je tickets bij Rederij Doeksen. Je kan ook een combinatieticket met een huurfiets kopen. Aan te raden is om de vroege boot van 9 uur te nemen. Je kan prima ontbijten op de boot. Hier een korte impressie van Vlieland:

Willem de Vlamingh verwelkomt je op Vlieland.

Eerst even koffie in het Praethuys. Waar is Dokter Deen?

Zonder fiets geen Vlieland.

Na het fietsen is het tijd voor een rampzalig lekker Vlielands biertje.

Gaan we naar huis of…